Veel gestelde vragen

Klik op het ‘plusje’ om het antwoord te lezen

Nee, dat kan niet. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die de materialen uit de Jouw Autisme Methodiek gebruikt volgens onze visie getraind is.

Jazeker! Bij de tweede druk is het ‘Jouw Autisme-logo’ van veel van de materialen afgehaald. Dit omdat veel trainers teruggaven dat de materialen ook heel goed inzetbaar zijn bij jongeren zonder diagnose. Het vinden van je eigen weg met behulp van wegwijzers; het werken aan verminderen en reguleren van stress; het ontdekken van executieve functies; het zijn allemaal helpende activiteiten voor eigenlijk iedere jongere!

Veel professionals die voor een organisatie werken, hebben een scholingsbudget. De training kan daar (voor een deel) uit betaald worden. De materialen kunnen eventueel uit een ander budget betaald worden.

Nee dat hoeft niet. Je mag de ToolBox en de inlog met maximaal drie extra mensen delen. Je kunt dan dus met vier collega’s de training volgen voor de aangegeven prijs per deelnemer, één Jouw Autisme ToolBox aanschaffen en de inlog voor het online Platform delen.

Nee, dat is niet verplicht. De methodiek is zo ontworpen dat je door de handleiding volledig ‘aan de hand genomen wordt’ om veertien bijeenkomsten te kunnen invullen. Uiteraard kun je ook voor een verkorte versie kiezen of één bepaald thema uit de methodiek bespreken. Dit is aan jou (en de deelnemer).

Over autisme valt veel te leren en te weten. Zo worden er nog steeds nieuwe verklaringstheorieën ontwikkeld. Er bestaan verschillende visies op autisme. Onze visie is dat autisme geen stoornis of handicap is, maar een kwetsbaarheid in de informatieverwerking. Wij vinden het belangrijk dat trainers die met de Jouw Autisme Methodiek aan de slag gaan, dit doen vanuit onze bovenstaande visie. Daarbij vinden we het belangrijk dat de trainer psycho-educatie geeft vanuit het doel om de deelnemer krachtig te maken om zijn eigen weg te vinden mét autisme. En de deelnemer dus niet traint vanuit het aanpassen aan het gemiddelde, zoals sommige methodes doen.

Ondanks dat wij ervan uitgaan dat jij al het nodige weet over autisme, gebruiken we de training om de meest actuele theorie over en onze visie op autisme met je te delen. Daarnaast krijg je tijdens de training ook tips over hoe je met jongeren in gesprek kunt gaan over hun autisme. Verder krijg je uitleg over de materialen van de Jouw Autisme Methodiek en worden er praktische handvatten aangeboden. Je gaat naar huis met de Jouw Autisme ToolBox, toegang tot het Jouw Autisme Platform en alle benodigde kennis over het toepassen van de Jouw Autisme Methodiek. Lees hier meer over de basistraining van de Jouw Autisme. 

Alleen gecertificeerde trainers mogen op hun website en op andere materialen gebruikmaken van het certificeringslogo. Dit logo kun je vinden in de map ‘Marketing’ op het digitale Jouw Autisme Platform

Jazeker kan dat. Vanaf zes deelnemers krijgt de instelling of praktijk 20% korting op de training (per persoon) als deze InCompany wordt afgenomen. De certificering , de ToolBox en de toegang tot het online platform zijn tot vier personen te delen. Dus bij een vijfde persoon dient er een extra certificering en ToolBox te worden afgenomen.

Nee, dat is niet verplicht. Het werkboek geeft een dekkende samenvatting van ieder hoofdstuk. Het boek is wel een mooie toevoeging op het werkboek. In het boek wordt de theorie uit de bijeenkomsten uitgelegd. Het is voor ouders/verzorgers misschien leuk om de theorie wat meer uitgebreid mee te kunnen lezen. Zij kunnen het boek met 10% korting bestellen op de website van Pica Uitgeverij. De kortingscode vind je op het Platform in de map bestanden algemeen -> marketing. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een aantal boeken op voorraad te leggen, zodat je het boek zelf uit kan reiken bij de eerste, of na de laatste bijeenkomst. Je kunt dit boek natuurlijk op je factuur zetten.

Nee, dit is niet verplicht. Dit zouden wij natuurlijk nooit kunnen verplichten. Het is echter wel een belangrijk onderdeel van de methodiek. Als jij vooraf een goed beeld hebt van ‘het autisme’ van de deelnemer, kun jij je als trainer beter voorbereiden en de bijeenkomsten doeltreffend afstemmen op wat de deelnemer prettig vindt of nodig heeft. Daarnaast heeft de deelnemer met het Autismepaspoort ná het traject een mooi document in handen. Hiermee kan hij zijn ondersteuningsbehoeften (vanuit autisme) op een duidelijke manier laten zien aan anderen. Je kunt de kosten van het Autismepaspoort (voor Jouw Autisme deelnemers €44,50) opnemen in de kostprijs van het traject. Lees hier meer over het Autismepaspoort.

De toerenteller en de wegwijzers zijn voor iedereen los na te bestellen in de webshop. Je kunt hier ook werkboeken bestellen. Verder vind je in de webshop de Autismepaspoorten, zintuiglijke profielen en vaardighedenlijsten. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Dat gaan we voor je oplossen! Stuur even een mail naar info@jouwautisme.nl  en we sturen je z.s.m. jouw inloggegevens.

Jouw Autisme Trainers zijn professionals uit onderwijs en zorg.

Denk hier bij aan :

• Autismecoaches
• GGZ-behandelaars
• Orthopedagogen
• Gedrags-/ Autismespecialisten
• Remedial teachers
• Intern begeleiders
• Zorg coördinatoren
• Leerlingbegeleiders
• Ambulant begeleiders
• Mentoren
• Psychologen
• Gezinsbehandelaars
• Gedragskundigen etc.

Wat zij gemeen hebben is een basiskennis autisme en enige ervaring in het werken met kinderen of jongeren met autisme. Daarnaast hebben zij een positieve en activerende blik op ondersteuning en behandeling van jongeren met autisme. Zij hebben de Jouw Autisme Training van 1,5 dag doorlopen en zijn daarmee gecertificeerd Jouw Autisme Trainer. Eén keer per jaar komen zij bij elkaar om de laatste theorie over autisme tot zich te nemen en ervaringen en vragen met elkaar te delen.

Staat je vraag er niet tussen?

Stuur ons gerust een bericht! Vul het onderstaande formulier in en wij laten snel van ons horen.

Onze veelgestelde vragen werken we regelmatig bij.
Houd de website in de gaten voor nieuwe updates.